top of page
project cover.jpg

הספרייה המרכזית ע״ש סוראסקי
אוניברסיטת תל אביב

במרכז הקמפוס של אוניברסיטת תל אביב, בבניין אייקוני, בן למעלה מ-50 שנה, נמצאת הספרייה המרכזית ע״ש סוראסקי. בכניסה לבניין נמצא חלל עיון גדול, שם פגשתי לראשונה את ד"ר נעמה שפטלאוויץ, מנהלת הספרייה, ויחד עם כל הצוות, הבטנו בקירות הלבנים שמסביב מנסים לדמיין את העיצוב החדש של המקום מה יכול להיות הסיפור שלו?
 
עיצוב חלל הספרייה ע״ש סוראסקי הוא עוד צעד, הממשיך את האסטרטגיה, הנרטיב, ומיתוג ״בעקבות הלא נודע, של אוניברסיטת תל אביב״,
כלומר השאלה שבבסיס הסיפור היא: מהו הלא נודע של הספרייה ע״ש סוראסקי? איך לספר את העושר של כל הידע האצור בספרייה, דרך הפילטר של הנרטיב, דרך הלא נודע?
 
בסרטון ההדרכה באתר קראתי שבספרייה ניתן למצוא חומרים בכ-100 שפות שונות. זה די הרבה שפות. מן הסתם חלקן יהיו מוכרות לנו: עברית, אנגלית, ערבית, אמהרית, רוסית ועוד, אבל מה קורה עם כל האחרות? איך נראה הכתב של מה שאנחנו לא מכירים? אפרופו הלא נודע.
 
המחשבה הייתה לקחת את הסיפור לבסיס של הכתב. לסימן ולצורה שבאות אחת. לשחור על גבי נייר. לעצב דרך הניגוד בין אותיות מהשפות המוכרות לנו, לאותיות משפות לא מוכרות ולכן: מסקרנות.
 
לצד סוגי הכתב השונים, וכהמשך של החוויה של ״ללכת לבסיס״, שולבו איורי תחריט מעולמות תוכן שונים, (חלקם נלקחו הישר מספרים בני מאות שנים שמור כהן רז ידעה לשלוף), כשהשילוב הזה של הטקסט ואיור, יוצר עולם תוכן שלם של מפגשים מסקרנים, ולא צפויים. 
 
כך נוצר סיפור ללא מילים, אבל עם המון אותיות. של מוכר ולא מוכר, של המובן לצד הלא נודע.

עיצוב המקום כלל: עיצוב הקיר הראשי, חיפוי ל-3 עמודים מרכזיים, עיצוב עמדות ההשאלה והייעוץ וחדר מדעי הרוח הדיגיטלים, עיצוב קיר חדר צילום מסמכים ובהמשך גם תיקים, סימניות, ועוד
 

צוות הסיפריה: ד״ר נעמה שפטלאוויץ, מנהלת הספרייה, שאפשרה

לפרויקט לצאת לדרך, יחד עם: ורד לאופר, פיני בטט, מור כהן רז

מנהלת השיווק אונירסיטת תל אביב: שרון אריאל

languages slide
slides-11 copy
slides-12 copy
slides-13 copy
slides-23 copy
slides-20 copy
slides-17 copy
slides-18 copy
slides-14 copy
bottom of page